11 november 2016 | Utrecht Open Business Square & Netwerkmeeting

 In Netwerken, Partners

Utrecht Open Business Square

Het Open Coffee Utrecht Business Network organiseert op 11-11-2016 het Open Business Square in combinatie met een doorlopende netwerkmeeting. Daar ben jij als professional en ondernemer welkom om gratis kennis te komen halen en te delen met alle partners en bezoekers. Check het programma onderaan deze pagina.

Aanmelden Open Coffee Utrecht

Op het partnerplein zullen in ieder geval de volgende partners vertegenwoordigd zijn:

Cecile Keller – CKomma
Hilbert Barendregt – HS Financieel Advies
Angeles Dokter – Balboa Coaching
Martin Planken – Topshelf Media
Patrick Duinmaijer – Administratiekantoor P.A. Duijnmaijer
Etienne Oldeman – Etienne Oldeman Photography
Pauline Versteegh – Tree of Life
Jolanda van Groningen – Business Factory
Gerwin Mellink – Staples
Kasper te Braak – Makro
Marc Oosterkamp – Tribes
Rudolf Liefers – Advies van Liefers

Heb je interesse om ook aan te sluiten als partner? Neem dan even contact met ons op.

Ondernemers en professionals zijn welkom om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Enkele bestaande partners bemannen een tafel. Bij hen kan je terecht voor uiteenlopende zaken waar je als ondernemer mee te maken hebt. Ook is er een fotograaf aanwezig die een foto van je kan maken voor jouw social media profielen. Drie personen kunnen een gratis foto winnen ter waarde van 25 euro. De actie staat binnenkort op onze Facebook pagina. De fotograaf maakt diverse foto’s van je en kiest daar de beste voor je uit.

netwerken-utrecht-business-samenwerken

Welke foto plaats jij op jouw LinkedIn profiel?

LinkedIn is geen Twitter of Facebook maar ‘s werelds grootste professionele netwerk. De aan- of afwezigheid van je profielfoto is het eerste signaal naar je potentiële nieuwe opdrachtgever. De beste tip die we je dus kunnen geven: Gebruik een goede LinkedIn profielfoto!

Jouw profielfoto op een netwerk is het eerste waar mensen naar kijken als ze je nog niet kennen. Als ze je al wel kennen draagt je profielfoto bij aan de beslissing of mensen jou toevoegen of je statusupdate wel of niet lezen. Kan jij wel een goede profielfoto gebruiken?

Etienne Oldeman van Etienne Oldeman Photography

Wil jij gratis advies van een tekstschrijver?

Iedereen kan schrijven. De een schrijft columns, de ander blogs. Je schrijft brieven, e-mails, leuke dingen die je niet wilt vergeten of misschien ben je een boek aan het schrijven. Je schrijft om te onthouden, te informeren, je te uiten of omdat het moet. Als je ook zakelijk schrijft dan wil je dat je tekst professioneel overkomt, zonder stijl- en schrijffouten.

Hoe schrijf je op je website duidelijk wat je aanbiedt? Hoe communiceer je je toegevoegde waarde? En hoe schrijf je eigenlijk korte zinnen? Deze en andere vragen kun je stellen op vrijdag 11 november bij de Open Coffee Utrecht. Tekstschrijver Cecile Keller beantwoordt al je vragen over je teksten op je website en je LinkedInprofiel.

Cecile Keller van CKomma

Hoe bewust ben jij je van je zakelijke houding?

Benieuwd wat voor gevoel uw klant overhoudt na een bezoek aan uw organisatie of na telefonisch contact met uw receptie? Voldoet uw receptie of security host nog aan de gewenste kwaliteitsuitstraling? Balboa Coaching heeft ruim ervaring met verschillende methodieken om deze vraag voor u beantwoord te krijgen.

Angeles Dokter van Balboa Coaching

business-netwerken-utrecht-startup

Aanmelden Open Coffee Utrecht

Locatie van de maandelijkse netwerkbijeenkomst

Tribes Utrecht Papendorp
Papendorpseweg 95
3512 BJ Utrecht

Over Tribes Utrecht, check https://www.opencoffeeutrecht.com/partners/tribes-inspiring-workplaces-utrecht/
Route, check www.opencoffeeutrecht.com/route

business-club-netwerken-utrecht

Hoe vaak denk je dat een potentiële klant jouw bedrijf, product of dienst “voorbij” moet zien komen voordat deze overgaat tot een aankoop?

Een potentiële klant ging een jaar of 15 tot 20 geleden al over tot een aankoop als hij een product of dienst vier keer op zijn netvlies had gehad. Vandaag de dag is dat opgelopen naar 16 keer. Het is makkelijker dan ooit tevoren om jouw business onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep vanwege de communicatiemiddelen die wij ter beschikking hebben. Aan de andere kant moet je wel vaker de aandacht trekken van jouw potentiële klant.

Topshelf Media ontwikkelt en realiseert uiteenlopende marketing en communicatie projecten voor met name het Midden en Kleinbedrijf maar mag ook enkele Multinationals tot zijn opdrachtgevers rekenen. Dit on- en offline marketing en communicatie bureau gaat door het vuur voor zijn klanten. Zij creëren creatieve campagnes en ontwikkelen eveneens de daaruit voortvloeiende digitale media, zoals websites, webshops, e-mailmarketing en social media. In samenwerking met het bedrijf de Business Factory, worden eveneens videoproducties gerealiseerd.

Martin Planken van Topshelf Media

business-netwerk-utrecht-coffee-jpg

Doe jij je administratie zelf dan kan je waarschijnijk wel wat tips gebruiken!?

Elke ondernemer heeft te maken met een administratie. Is het niet voor jezelf dan is het wel voor de belastingdienst. Ontkomen eraan doe je niet, dus hoe pak je de administratie als ondernemer het beste aan?

Als ondernemer besteed je ten minste 1225 uren aan het feitelijk drijven van één of meer ondernemingen. Je besteedt meer dan vijftig procent van de tijd die je werkte aan één of meer ondernemingen. Let op: was je in één van de vijf voorafgaande jaren niet actief als ondernemer? Dan hoef je niet te voldoen aan deze voorwaarde.

Uit de bedrijfsadministratie moet straks blijken dat jij hebt voldaan aan het urencriterium. Maak daarom aan het einde van iedere werkdag een concreet overzicht van welke taken je die dag hebt uitgevoerd en hoeveel uren je daadwerkelijk aan jouw bedrijf hebt besteed, bijvoorbeeld: anderhalf uur gewerkt aan het schrijven van een ondernemersplan, drie uur bezig geweest met het uitvoeren van werkzaamheden voor een klant en twee uur besteed aan het plegen van acquisitie. [Bron: Belastingdienst]

1) Hilbert Barendrecht van HS Financieel Advies
2) Patrick Duijnmaijer van Administratiekantoor P.A. Duijmaijer

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dat een hype of een must?

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit.
De stichting Het Kan Wel zet zich in voor een positieve samenleving waar mensen hun schouders zetten onder uitdagingen. Ook steunt de stichting organisaties/initiatieven die werken aan het oplossen van toekomst bepalende vraagstukken.

Pauline Versteegh van Tree of Life

Is jouw werkplek inspirerend genoeg?

Werk jij in een omgeving die jou inspireert als ondernemer? Waar je samen kan werken met andere ondernemers. Waar je je klanten kan ontmoeten tijdens de lunch. Waar je je training kan volgen of organiseren. Kortom een bijzondere omgeving waar gelijkgestemde professionals gaan waar de business is.

Marc Oosterkamp van Tribes

zaken-business-club-utrecht

Waarom is video belangrijk voor je website en social media marketing?

Kan jouw bedrijf, website en social media marketing zonder video? Als je deze vraag met “ja” beantwoord dan heeft de Business Factory nieuws voor jou. Wist je dat één video voor een kijker gelijk staat aan bijna twee miljoen woorden? Online video is de snelst groeiende mediavorm in de geschiedenis.

YouTube heeft bijvoorbeeld meer dan één miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken. En elke dag worden er honderden miljoenen uren aan video’s bekeken en miljarden weergaven gegenereerd op YouTube. YouTube op mobiele apparaten bereikt meer 18-34- en 18-49-jarigen dan alle kabelnetwerken in de Verenigde Staten.

De Business Factory, werkt sinds 2012 voor zowel ZZP-bedrijven als het MKB maar ook mogen zij internationale bedrijven tot onze opdrachtgevers rekenen, zoals L’Oréal Nederland en België. Zij zorgen voor het vergroten van de zichtbaarheid en omzet van en voorkeur voor organisaties, merken, diensten en/of producten. De Business Factory produceert o.a. promotievideo’s, reclames, teasers en call to actions en verzorgt de registraties van evenementen en aftermovies. Bovendien verzorgen zij de volledige online videomarketing voor hun opdrachtgevers, zodat de video’s – lees uw bedrijf – zo goed mogelijk gevonden worden zodat u meer omzet gaat genereren.

Jolanda van Groningen van Business Factory

Wil je een “geldvinder” ontmoeten die helpt met kostenbesparingen en meer financiële ruimte?

Als “geldvinder” zoekt Rudolf samen met ondernemers hun verborgen kosten op die zorgen voor het onnodig weglekken van geld dat ondernemers goed kunnen gebruiken voor groei en innovatie. Rudolf inspireert ondernemers door in nauwe samenwerking met hen te zorgen voor lagere kosten, betere financiële besturing en hogere effectiviteit. Rudolf heeft bij veel van zijn klanten verborgen kosten opgespoord en omgedraaid in investeringen in groei en innovatie.

Rudolf Liefers van Advies van Liefers

Programma 11 november 2016

08:45 – 09:00 uur: Inloop & Ontvangst door organisatoren Angeles Balboa, Jolanda van Groningen en/of Martin Planken

09:00 – 09:05: Update OC Utrecht Business Network + Opening Utrecht Open Business Square
(update van activiteiten de komende maanden + opening)

09:05 – 11:30 uur: Utrecht Open Business Square in het Tribes Restaurant
(netwerken vanaf 09:05 uur in het restaurant met koffie of thee, aangeboden door Tribes)

11:30: Einde Utrecht Open Business Square

12:00 uur: Netwerklunch (optioneel) >> netwerklunch in het Rootz Kitchen Restaurant bij Tribes

Aanmelden Open Coffee Utrecht

Recent Posts
Open Coffee Utrecht - Rudolf Liefers - Business Network - Netwerk Bijeenkomst