8 juli 2016 | “Open Wine Utrecht”: (bijna gratis) Speed Course Wine & Tasting door Kees Aanen van Brooklyn Wines

 In Netwerken

Brooklyn Wines komt naar Open Coffee Utrecht! Zij verzorgen wijncursussen en themaproeverijen. Dit kan aan huis maar ook op locatie, bij ons dus. Bovendien is Brooklyn Wines wijnimporteur. Aansluitend aan de netwerk bijeenkomst van 14:00 – 17:00 uur met gastspreker Alexander van Dijl, krijg je een tour door de wijnwereld van vinoloog Kees Aanen. Kees heeft inmiddels meer dan 100 proeverijen en wijncursussen gegeven. Je mag hem volgens ons gerust een échte wijnkenner noemen! Voor onze “Open Wine” betaal je alleen een bescheiden bijdrage in de kosten.

Programma Speed Wijncursus & Wijnproeven 8 juli 2016

16:30 – 17:00 uur: Ontvangst in het Tribes Restaurant

17:00 – 18:15 uur: Speed Wijncursus & wijnproeven door Kees Aanen van Brooklyn Wines in het restaurant (aanmelden/tickets via deze EventBrite link)

Tijdens deze speed wijncursus & wijnproeven proef je 6 wijnen. Daarbij komen de belangrijkste druivensoorten voorbij, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. Uiteraard starten we met een intro waarbij een stukje wijngeschiedenis de revue passeert. Je leert iets over wijn in het algemeen, vinificatie, het lezen van een wijnetiket, wijn & spijs, organoleptisch proeven, de aromacirkel, diverse proeftermen en het kiezen van wijn op de wijnkaart in een restaurant.

Tijdens de proeverij wordt iedereen in een kleine groep met mede-ondernemers en professionals ingedeeld. Tijdens de proeverij voer je als groep ook een kort, interactief opdrachtje uit. Tip: neem je visitekaartjes mee, proef goed en maak kans op … een heerlijke fles goede wijn. Tijdens de tasting worden voor Brooklyn Wines opnamen gemaakt voor een nieuw promotiefilmje dat de Business Factory gaat realiseren. Mocht je ‘t leuk vinden dan kan er een kort interviewtje met je worden afgenomen over de netwerkbijeenkomst en de wijncursus.

18:15 – 19:00 uur: naborrelen en netwerken met diverse hapjes en een goed glas wijn (of twee)

Brooklyn WinesJe betaalt slechts een bijdrage in de kosten van €14,30 voor de hapjes en de wijn.

Bestel je ticket

Locatie van de wijnproeverij

Tribes Utrecht Papendorp
Papendorpseweg 95
3512 BJ Utrecht

Over Tribes Utrecht, check www.tribes.nl/location_utrecht.html
Route, check www.opencoffeeutrecht.com/route

Kees Aanen

BIO

Het idee voor Brooklyn Wines is ontstaan tijdens mijn eerste trip naar New York. Het was 2008 en ik woonde op dat moment in het mooie Breukelen (Utrecht). Mijn fascinatie voor NY en met name voor de “borough” Brooklyn deed mij bij thuiskomst gelijk de domeinnaam brooklynwines.nl vastleggen. Aangezien wijn voor mij een way of life is, wist ik dat ik ooit mijn ideeën in de praktijk wilde brengen in de vorm van een eigen wijnbedrijf. Al sinds jaar en dag schrijf ik regelmatig ideeën op en zo heeft mijn Brooklyn Dream steeds meer vorm gekregen.

Brooklyn Wines bevat alles wat ik op wijngebied het afgelopen decennia geleerd heb. De wijnreis begon 12 jaar geleden. Als medewerker van een restaurant in Maarssen werd ik enthousiast gemaakt voor wijn door de toenmalig sommelier. Hij stuurde mij op wijncursus en zo startte mijn honger naar meer informatie. Na verschillende cursussen ben ik de Vinologenopleiding gaan doen in Maarn. Vanaf 2009 mag ik mijzelf vinoloog noemen. Vinoloog worden is mooi maar vinoloog zijn houdt veel meer in dan de opleiding met positief resultaat afronden. Als vinoloog moet je altijd op de hoogte blijven van de laatste trends in het vak, elk jaar héél veel wijnen proeven om de kennis op niveau te houden en regelmatig wijnreizen maken. Italië, Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Chili, VS en nog veel meer landen. Ik bezocht ze allemaal om wijngaarden te bezoeken. Welke vinificatiemethoden gebruiken ze, hoe bewerken ze de wijngaarden, hoe is de ligging van de wijngaard en wat is de samenstelling van de grond waarop de wijnstokken staan. Zó leerzaam al die reizen.

Na mijn werkzame tijd in de horeca ben ik eerst gaan werken voor diverse slijters, daarna voor twee wijnspeciaalzaken, Hart’s Wijnhandel (Henri Bloem) en Wijnhandel van Krimpen (Les Genereux). Per 1 januari 2014 ben ik naast mijn werk bij Wijnhandel van Krimpen officieel gestart met Brooklyn Wines. In het begin hield ik mij vooral bezig met het geven van cursussen en overzicht proeverijen. Vanaf 2015 ben ik steeds meer wijn gaan importeren. Vanaf 1 mei 2016 werk ik volledig zelfstandig. Het geven van Instore proeverijen is er bijgekomen en ik verhuur mijzelf ook als sommelier.

Brooklyn Wines
Westerklip 15
3632 TD Loenen aan de Vecht
+31641320831
www.brooklywines.nl

Recent Posts
Lean ZZP Cecile Keller Rudol Liefers Open Coffee Utrecht Business Netwerken Topshelf Media